Karitsanlihan suoramyynti​

Luomukaritsaa tilaltamme

Tilaltamme voi ostaa suoraan luomukaritsan lihaa. Karitsanliha on nuoren, alle 1 vuotiaan lampaan lihaa, joten se on mureaa ja miedomman makuista kuin vanhemman lampaan. Liha on luonnonmukaisesti tuotettu, mikä takaa sen, että lampaiden olosuhteet ovat mahdollisimman luonnonmukaiset ja se saa toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä.

Kesällä lampaamme laiduntavat mahdollisimman paljon, vähintään 4 kuukautta, säiden salliessa pidempään. Laitumella niillä on säänsuoja, mihin pääsee pakoon sadetta ja polttavaa aurinkoa. Sisäruokintakaudella ne pääsevät jaloittelemaan päivittäin ulkotarhaan sään niin salliessa. Lampaat keritään kahdesti vuodessa ja sorkat hoidetaan vähintään kerran vuodessa. Lisäksi ne syövät omalla tilalla tuotettua, laadukasta luomuheinää.

Poikimiset tapahtuvat kahdessa ryhmässä, toinen ryhmä lopputalvesta ja toinen loppukesästä. Näin ollen luomulihaa on tarjolla ympäri vuoden. Pienet karitsat saavat olla emojensa kanssa pitkään. Pässikaritsat siihen asti että tulevat sukukypsiksi eli vähintään 3 kuukautta ja uuhikaritsat 4-5 kuukautta.